Блог

Баклажани на зиму без стерилізації: неймовірні баклажани з болгарським перцем та морквою – це просто ЧУДО

Баклажани просто бомба, без стерилізації та проблем, маринад тут неймовірний. Все дуже просто та швидко!

Це один із найлегших рецептів баклажанів. З’їдаються такі баклажани одні з перших. Такий салат чудово зберігатиметься при кімнатній температурі.

ІНГРЕДІЄНТИ:
Вага овочів у чистому вигляді

Баклажани 3 кг
Морква 1 кг
Перець болгарський 1,5 кг
Часник 50 гр
Кетчуп чилі 500 мл
Олія рафінована 200 мл
Цукор 100 гр, 4 ст. ложки
Сіль 60 г, 2 ст. ліжка
Оцет 9% 100 мл
Виходить 11 банок по 550 мл чи 6 літрів салату.

Приготування:

Баклажани 3 кг нарізаємо кубиками 1,5-2 см. Посипаємо їх сіллю 1 ст. ложкою. Перемішуємо, щоб сіль поступово розподілилася. Баклажани просоляться і з них вийде зайва рідина і масла вбиратимуть по мінімуму. Накриваємо їх і поки що відставляємо.

Моркву 1 кг нарізаємо соломкою, можна натерти на тертці.

Солодкий червоний перець нарізаємо в такт моркви.

Баклажани виділили сік перекладаємо їх у друшляк і віджимаємо.

Баклажани можна промити під проточною водою, щоб змити насіння та віджати.

Дорогі господині щоб бачити у стрічці рецепти, ВАЖЛИВО виявляти активність, ставити сподобалися, коментувати та ділитися з друзями Дякуємо всім за розуміння та підтримку

У широку каструлю з товстим дном наливаємо олію без запаху половину норми, це 100 мл і добре розігріваємо. Обсмажуємо половину баклажанів на максимальну потужність 10 хвилин. Перекладаємо їх у миску.

До масла, що залишилося, наливаємо ще пару ложок масла і обсмажуємо другу половину баклажанів 10 хвилин, перекладаємо в миску.

Виливаємо в каструлю олію та обсмажуємо моркву 5 хвилин. Додаємо сіль 2 ст. ложки, цукор 4 ст. ложки та кетчуп 500 мл. Усі з’єднуємо.

Додаємо солодкий перець, перемішуємо та тушкуємо 5 хвилин.

Додаємо баклажани, накриваємо кришкою, як овочі пропаряться, перемішуємо. Гасимо 30 хвилин. Після закипання зменшуємо потужність плити.

За цей час подрібнюємо часник. Періодично акуратно перемішуємо баклажани.

Овочі протушкувалися 30 хвилин, всипаємо порубаний часник. Вливаємо оцет 9% 100мл. Перемішуємо і гасимо 5 хвилин при закритій кришці.

Розкладаємо баклажани по стерилізованих банках. Каструлю з плити не знімаємо до останньої банки. Закриваємо прокип’яченими кришками і закручуємо.

Банки перевертаємо на кришки, накриваємо їх чимось теплим і залишаємо остигати.

Такий салат відмінно зберігається при кімнатнійой температуре.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *