Дуже смачний пляцок з яблуками і кремом-суфле на білках і сметані – чудовий, перевірений рецепт від української господині
Ну дуже смачний виходить цей пляцок з яблуками і кремом-суфле на білках і сметані. Хто готував подібний за моїм рецептом з румбамбаром, той може підтвердити мої слова.
Поки сезон яблук, встигніть приготувати і насолодитися неймовірним смаком
Якщо зберігаєте рецепт, не забувайте про , щоб пляцок вдався)
Зміст
Пляцок з яблуками і кремом-суфле

Форма 27*37 (з високими бортиками)
Продукти:
Тісто:
- 200 г масла,
- 350 г борошна,
- 1 ст. л розпушувачу,
- 5 жовтків,
- дрібка солі,
- 150 г цукру.
Приготування:
Масло, борошно і розпушувач перетираємо в крихту. Жовтки збиваємо з сіллю та цукром і додаємо до крихти. Замішуємо м’ягке тісто.
Ділимо на 2 частини : більшу (2/3) – в холод, меншу (1/3) – в морозилку на 1годину.

Начинка:
- 800-900 г яблук (очищених, без серцевинок),
- 2 ст. л цукру,
- 1 ст. л кориці – за бажанням.
Крем-суфле:
- 5 білки,
- дрібка солі,
- 180 г цукру,
- 1 пач ванільного цукру,
- 80 г кукурудзяного крохмалю,
- 400-500 г сметани.
Білки збиваємо з сіллю до піни. Поступово додаємо цукор і збиваємо до стійких піків.
Додаємо ванільний цукор і ще раз збиваємо. Додаємо крохмаль і збиваємо на малій швидкості.
Вводимо сметану і все перемішуємо до однорідності.
Формуємо пляцок:
Форму застеляємо пергаментом. Якщо бортики не високі, то подовжуємо їх пергаментом.
Розкачуємо більшу частину тіста, переносимо в форму, формуємо бортики. Викладаємо яблука порізані дольками , посипаємо цукром і корицею.
Викладаємо крем-суфле, розрівнюємо . Зверху тремо меншу частину тіста з морозилки.
Випікаємо при температурі 180°~1год, до рум’яності.
Пляцок охолоджуємо в формі, тоді виймаємо, нарізаємо і смакуєм.
Смачного!
