Свиняча вирізка в медово-часниковій глазурі

Цей  рецепт свинячої вирізки з медом   та часником     – один з моїх улюблених способів приготування    свинячої вирізки   в духовці! Соковита свинина полита солодким та гострим медово-часниковим соусом!

СКЛАД

2 свинячі вирізки (обрізані – по 1-1¼ фунта кожна, приблизно 2-2½ фунта загалом)

1 чайна ложка олії

1 чайна ложка солі-приправи

⅔ склянки меду

½ склянки курячого бульйону з низьким вмістом натрію (або води)

2 столові ложки соєвого соусу з низьким вмістом натрію

2 столові ложки подрібненого часнику

1 столова ложка яблучного оцту

¼ чайної ложки солі

1½ столові ложки кукурудзяного крохмалю

¼-½ чайної ложки пластівців червоного перцю (за бажанням – дуже рекомендується!)

Інструкції:

ІНСТРУКЦІЇ

Розігрійте духовку до 200°C та злегка змастіть форму для випікання розміром 23×33 см.

Викладіть вирізки у форму для запікання, змастіть олією та приправте сіллю.

Збийте разом мед, бульйон, соєвий соус, часник, оцет, сіль, кукурудзяний крохмаль та пластівці червоного перцю.

Полийте соусом свинячу вирізку на сковороді – не лийте соус зверху свинини, оскільки це запобіжить її підрум’янення.

Випікайте без кришки 15–20 хвилин або доки термометр для м’яса не покаже щонайменше 140 градусів за Фаренгейтом. Вийміть з духовки та накрийте кришкою, щоб постояти 10 хвилин.

Наріжте свинячу вирізку та подавайте з соусом.
ПРИМІТКИ

Поради:

Розмір має значення: Цей рецепт не підійде для свинячої вирізки, яка набагато більша і потребує тривалішого часу приготування. Соус підгорить під час приготування вирізки. Якщо вирізки важать більше 0,5 кг (1,25 фунта) кожна, ви можете додати соус на останні 15-20 хвилин приготування.

Перевірте температуру. Як завжди, найкращий спосіб перевірити готовність м’яса – це скористатися м’ясним термометром. Свинячі відбивні повинні мати температуру від 60 до 63°C (140-150°F)!

Не перепікайте. Оскільки свинина — це нежирний шматок м’яса, вона може висохнути швидше, ніж інші шматки. Обов’язково вийміть її з духовки якомога швидше після того, як температура досягне 60-63°C.

Дайте м’ясу відпочити 10 хвилин перед нарізанням. Це ключовий фактор для того, щоб свинина залишалася соковитою.

Замінники:

Мультиварка: Ви можете приготувати цей рецепт у мультиварці! Просто додайте вирізки та соус і тушкуйте 3 години або до готовності.

Свиняча вирізка: Я не рекомендую використовувати свинячу вирізку для цього рецепту, оскільки вона набагато більша і потребує набагато тривалішого часу запікання. Якщо ви хочете подати соус зі смаженою свинячою вирізкою, просто тушкуйте її, поки вона не загусне.

Зберігання:

Залишки свинячої вирізки можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику 3-4 дні та в морозильній камері 4-6 місяців. Щоб розігріти, розморозьте її на ніч у холодильнику (якщо вона заморожена), а потім розігрійте в мікрохвильовій печі або духовці до повного прогрівання.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *