Помідори дольками! Взимку пальчики оближеш! Супер рецепт!
Це дуже вдалий і простий рецепт помідорів половинками на зиму. Виходить неймовірна закуска, від якої неможливо відірватися. Смак у цих помідорів особливий, спробуйте й переконаєтесь самі. Зберігаються вони чудово навіть при кімнатній температурі.
Інгредієнти:
- Помідори 4 кг
- Цибуля 500 г
На банку 500 мл:
- Перець чорний горошком 10 шт.
- Перець запашний горошком 3 шт.
- Маринад 2 літри
Маринад на 1 літр води:
- Сіль кам’яна 1 ст. ложка, 25 г
- Цукор 3 ст. ложки, 75 г
- Оцет 9% 1 ст. ложки, 15 мл
Приготування:
Стиглі помідори, добре миємо і нарізаємо на половинки, видаляючи плодоніжку та все зайве.
Цибулю ріжу пір’ям, не надто тонко. На дно чисто вимитої півлітрової банки кладу чорний перець горошком і кілька зерен духмяного.
Потім викладаю шар помідорів, легенько потрушую банку, щоб вони рівномірно розподілилися.

Далі посипаю цибулею і знову додаю помідори. Так шарами щільно заповнюю всю банку.
З чотирьох кілограмів помідорів виходить приблизно дванадцять банок по пів літра.
Для маринаду на один літр питної води додаю столову ложку кам’яної солі та три ложки цукру, перемішую і доводжу до кипіння.
Коли все розчиниться, зменшую вогонь і вливаю столову ложку 9% оцту.

Киплячим маринадом заливаю банки з помідорами і цибулею майже доверху, прикриваю кришками, попередньо обдавши їх окропом.
У велику каструлю кладу рушник, ставлю банки і заливаю теплою водою до рівня їхніх “плечиків”.
Накриваю каструлю кришкою, доводжу до кипіння, а потім зменшую вогонь і стерилізую півлітрові банки п’ять хвилин від моменту закипання.
Дістаю банки, щільно закручую кришки, перевертаю догори дном і накриваю теплим пледом. Так вони повністю вистигають.
Все, смачні, ароматні помідори половинками готові. Це простий рецепт, який завжди тішить результатом.
Смачного!