Чим корисний імбир і як його приготувати?

Імбир можна використовувати в багатьох сферах, включаючи кулінарію, красу та здоров’я. Він чудовий союзник, але ним не слід зловживати.

Імбир – дуже практична рослина, оскільки її можна використовувати по- різному . У кулінарії імбир може додати страві трохи гостроти , але будьте обережні, щоб не перестаратися. Що стосується здоров’я, ця рослина відома тим, що зменшує запалення та має антибактеріальні властивості. Ми пояснюємо, як використовувати її, щоб отримати максимальну користь !

Звідки береться імбир і де його вирощують?

Імбир (відомий як Zingiber officinale ) – це трав’яниста рослина родини Zingiberaceae. Це багаторічна рослина, що утворюється з кількох бульбоподібних гілок (кореневищ) та вузлуватих плодючих стебел заввишки 30 см. Імбир зазвичай вирощують у сонячних тропічних районах, таких як деякі країни Індії, Бразилії , Китаю, Ямайки , Австралії , Тайваню, Індонезії та Таїланду.

Його збирають через 8-10 місяців після того, як так звані надземні частини рослини зів’яли. Його також можна зібрати трохи раніше (через 5-6 місяців), якщо його потрібно зацукрувати.

Чи корисний імбир для здоров’я?

Коли ми говоримо про імбир, ми одразу думаємо про його нібито афродизіачні властивості … Що ж, здається, що це упереджена думка. Насправді жодне наукове дослідження цього не підтвердило. Але тоді які його реальні переваги для здоров’я ? За словами дієтолога Лорана Шевальє, з яким ми взяли інтерв’ю, переваги імбиру полягають у способі його приготування . Дійсно, використання цього кореня в солоних рецептах допомагає зменшити кількість солі. Те саме стосується і солодких рецептів: кілька дрібок у шоколадному торті можуть зменшити кількість використовуваного цукру. Значна перевага для правильного функціонування організму. Крім того, використання імбиру в кулінарії допомагає покращити травлення та боротися з нудотою.

Які переваги імбиру для здоров’я?

Імбир має кілька позитивних ефектів на загальний стан здоров’я. Окрім стимуляції та зміцнення імунної системи, він також є чудовим антибактеріальним та протизапальним засобом, який допомагає боротися з грипом та алергією.

Які протипоказання для вживання імбиру?

Незважаючи на свою користь для здоров’я та унікальний смак у кулінарії, імбир також може мати негативний вплив. Лоран Шевальє також радить, що надмірне вживання імбиру може викликати подразнення. Дійсно, хоча це м’яка спеція, імбир може викликати печію та, отже, здуття живота. Тому людям з чутливою шкірою слід бути обережними з його споживанням.

Як приготувати імбир?

Імбир можна використовувати в багатьох смачних та оригінальних рецептах.

Солодкий та солоний зацукрований імбир

Зазвичай його можна знайти у вигляді смужок. Його зазвичай подають із суші , сашимі або азійською локшиною . Але імбир також можна зацукрувати набагато солодшим способом, і в цьому випадку його смакують як цукерку до чаю або трав’яного чаю, щоб полегшити біль у горлі. Його також можна використовувати у випічці як супровід до фруктових страв.

Імбирний порошок для оригінальних маринадів

Мелений імбир можна додавати до всіх гарячих напоїв: кави, чаїв, трав’яних чаїв, гарячого молока, гарячого шоколаду. У поєднанні з лимоном та газованою водою корінь імбиру також можна використовувати для приготування надзвичайно освіжаючого та втамовуючого спрагу лимонаду: відомого імбирного пива.

У кулінарії імбирний порошок зазвичай використовується в маринадах. Наприклад, у поєднанні з лимоном, коріандром та оливковою олією його можна додати, наприклад, до маринаду для лосося в папійоті. Повторіть цей маринад для курячих шашликів або смаженої свинини; смаки будуть посилені та інтенсивніші.

Щоб приправити бульйон або страву

Для приготування овочевого бульйону для детоксикації додайте свіжий або мелений імбир і куркуму, щоб надати страві гостроти та унікального смаку. Ви також можете використовувати цей корінь для додавання гостроти до каррі , супів та рагу .

Як зберігати корінь імбиру?

Корінь імбиру має перевагу в тому, що його можна зберігати в різних формах для використання в кулінарії протягом року. Свіжий імбир можна зберігати кілька тижнів у холодильнику, якщо його загорнути в харчову плівку, а потім щільно упакувати в поліетиленовий пакет. Його також можна заморозити, якщо його належним чином захистити. ЯК?

Сушений імбир

Вам не потрібна дегідраторна камера для сушіння імбиру; все, що вам потрібно, це природне сонячне світло або звичайна духовка. Для ефективного сушіння виберіть свіжий імбир, почистіть його, очистіть (за допомогою овочечистки або металевої ложки) та наріжте тонкими скибочками, щоб він швидко та рівномірно висох. Потім покладіть скибочки імбиру на деко, вистелене пергаментним папером, і поставте їх на сонце або біля сонячного вікна на три-чотири дні, перевертаючи скибочки кожні 12 годин. Якщо ви вирішили сушити імбир у духовці, розкладіть скибочки імбиру на деку та випікайте при температурі 65°C протягом приблизно однієї-двох годин. Перевіряйте його кожні 20 хвилин, щоб запобігти підгорянню. Після висихання вийміть імбир з духовки та дайте йому охолонути до кімнатної температури. Зберігайте скибочки в герметичних контейнерах до шести місяців.

Мелений імбирний порошок

Щоб подрібнити імбир, спочатку переконайтеся, що він повністю зневоднений. Спочатку висушіть його скибочками, як описано вище. Потім ви можете без проблем подрібнити його та зберігати в герметичному контейнері.

Імбир у сиропі або соку

Приготувати імбирний сік вдома дуже легко без спеціального обладнання. Спочатку підготуйте невеликий шматочок свіжого імбиру (близько 100 г), 100 мл лимонного соку та 50 г цукру. Очистіть та наріжте імбир над салатницею. Додайте 500 мл киплячої води та дайте настоятися одну годину. Процідіть, потім додайте цукор і лимонний сік і перемішайте. Долийте 300 мл негазованої або газованої води. Тепер ви можете охолодити сік до подачі.

Як приготувати зацукрований імбир?

Цукар з імбиру – це солодкі ласощі, які легко приготувати вдома. Для них потрібні лише два інгредієнти: 800 г цукрової пудри на 200 г імбиру. Спочатку очистіть імбир від шкірки та наріжте його смужками.  Бланшуйте їх двічі в окропі, потім варіть 30 хвилин. Злийте воду.  У каструлі приготуйте сироп з 1 л води та 700 г цукру. Доведіть до кипіння та додайте імбир. Варіть на дуже слабкому вогні протягом 1 години. Злийте воду востаннє та дайте охолонути. Потім обваляйте нарізаний імбир у цукрі, що залишився, для додаткового смаку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *