Певні продукти покращують кровообіг, сприяючи тонусу вен та кровотоку. Дізнайтеся, як наповнити свою тарілку, щоб відновити легкість ніг.
Щоб полегшити відчуття важкості в ногах , певні продукти можуть допомогти покращити кровообіг . Продукти, багаті на флавоноїди, такі як цитрусові та ягоди, а також ті, що містять омега-3 жирні кислоти. Крім того, регулярне вживання часнику, цибулі та імбиру також може допомогти покращити кровообіг і зменшити дискомфорт від важкості в ногах.
Червоні фрукти
Полуниця, малина, червона смородина, вишня… але також їхні фіолетові родичі, такі як чорна смородина, ожина та чорниця, – це фрукти, багаті на флавоноїди . Ці антиоксидантні речовини сприяють гарному тонусу вен, стійкості дрібних кровоносних судин та плинності крові. Поза сезоном заморожені суміші червоних фруктів зберігають свої корисні властивості.
Ріпакова олія
Ріпакова, волоська та лляна олії багаті на омега-3. Ці незамінні жирні кислоти мають антикоагулянтну дію, тобто сприяють хорошій плинності крові та обмежують утворення тромбів (які викликають флебіт ) . Оскільки вони погано переносять приготування, ці олії використовуються як приправа. Ви також можете посипати страви насінням, багатим на омега-3: льоном, волоським горіхом, чіа .
Темний шоколад
Ми віддаємо перевагу батончикам, що містять щонайменше 70% какао , і насолоджуємося 1 або 2 квадратиками як є, а не з тістечками! Какао багате на поліфеноли – речовини, які сприяють здоров’ю клітин, що вистилають стінки вен, а отже, і їх тонусу. Воно також містить магній, який може мати профілактичну дію проти судом або синдрому неспокійних ніг.
Часник
Корисні властивості часнику для серцево-судинної системи відомі ще з часів Стародавнього Єгипту. І зовсім недавно було встановлено, що він допомагає знизити рівень тригліцеридів і поганого холестерину в крові , а також запобігати гіпертонії завдяки багатству на фруктани, магній та аденозин. Для наших ніг він розріджує кров і обмежує утворення тромбів. Щоб скористатися цими перевагами, ми віддаємо перевагу сирому часнику .
Від адвоката
Цей фрукт цікавий своїм багатством на вітамін Е, який має антиоксидантні властивості , що допомагають запобігти старінню серцево-судинної системи та, зокрема, розслабити вени. Його їдять стиглим , віддаючи перевагу органічним продуктам. Але не щодня, оскільки він калорійний.
Печінка
Печінка – це продукт, багатий на вітамін B3, який корисний для серцево-судинної системи, оскільки має профілактичний ефект проти гіперхолестеринемії , а також, як кажуть, позитивно впливає на товщину та еластичність кровоносних судин. Чи то яловичина, телятина, баранина чи птиця , печінка містить від 17 до 22 мг вітаміну B3 на 100 г, знаючи, що рекомендована добова норма для дорослої людини становить 15 мг на день.
Перець чилі
Берд, Хабанеро, Каєнський перець або Еспелетт – найвідоміші… існує понад тисячу різновидів перцю чилі . Усіх їх об’єднує те, що вони містять капсаїцин – речовину, що відповідає за відчуття печіння, яка покращує венозний повернення та периферичний кровообіг, оскільки стимулює тонус стінок вен.