Цей рецепт свинячої вирізки з медом та часником – один з моїх улюблених способів приготування свинячої вирізки в духовці! Соковита свинина полита солодким та гострим медово-часниковим соусом!
СКЛАД
2 свинячі вирізки (обрізані – по 1-1¼ фунта кожна, приблизно 2-2½ фунта загалом)
1 чайна ложка олії
1 чайна ложка солі-приправи
⅔ склянки меду
½ склянки курячого бульйону з низьким вмістом натрію (або води)
2 столові ложки соєвого соусу з низьким вмістом натрію
2 столові ложки подрібненого часнику
1 столова ложка яблучного оцту
¼ чайної ложки солі
1½ столові ложки кукурудзяного крохмалю
¼-½ чайної ложки пластівців червоного перцю (за бажанням – дуже рекомендується!)
Інструкції:
ІНСТРУКЦІЇ
Розігрійте духовку до 200°C та злегка змастіть форму для випікання розміром 23×33 см.
Викладіть вирізки у форму для запікання, змастіть олією та приправте сіллю.
Збийте разом мед, бульйон, соєвий соус, часник, оцет, сіль, кукурудзяний крохмаль та пластівці червоного перцю.
Полийте соусом свинячу вирізку на сковороді – не лийте соус зверху свинини, оскільки це запобіжить її підрум’янення.
Випікайте без кришки 15–20 хвилин або доки термометр для м’яса не покаже щонайменше 140 градусів за Фаренгейтом. Вийміть з духовки та накрийте кришкою, щоб постояти 10 хвилин.
Наріжте свинячу вирізку та подавайте з соусом.
ПРИМІТКИ
Поради:
Розмір має значення: Цей рецепт не підійде для свинячої вирізки, яка набагато більша і потребує тривалішого часу приготування. Соус підгорить під час приготування вирізки. Якщо вирізки важать більше 0,5 кг (1,25 фунта) кожна, ви можете додати соус на останні 15-20 хвилин приготування.
Перевірте температуру. Як завжди, найкращий спосіб перевірити готовність м’яса – це скористатися м’ясним термометром. Свинячі відбивні повинні мати температуру від 60 до 63°C (140-150°F)!
Не перепікайте. Оскільки свинина — це нежирний шматок м’яса, вона може висохнути швидше, ніж інші шматки. Обов’язково вийміть її з духовки якомога швидше після того, як температура досягне 60-63°C.
Дайте м’ясу відпочити 10 хвилин перед нарізанням. Це ключовий фактор для того, щоб свинина залишалася соковитою.
Замінники:
Мультиварка: Ви можете приготувати цей рецепт у мультиварці! Просто додайте вирізки та соус і тушкуйте 3 години або до готовності.
Свиняча вирізка: Я не рекомендую використовувати свинячу вирізку для цього рецепту, оскільки вона набагато більша і потребує набагато тривалішого часу запікання. Якщо ви хочете подати соус зі смаженою свинячою вирізкою, просто тушкуйте її, поки вона не загусне.
Зберігання:
Залишки свинячої вирізки можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику 3-4 дні та в морозильній камері 4-6 місяців. Щоб розігріти, розморозьте її на ніч у холодильнику (якщо вона заморожена), а потім розігрійте в мікрохвильовій печі або духовці до повного прогрівання.